Tuesday, May 31, 2011

Problem?

Τελικά είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που σου εμφανίζει η ζωούλα σου, άμεσα, αποτελεσματικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο περισσότερος κόσμος (και δεν σας κρύβω, μαζί τους και εγώ) όταν προκύπτει ένα πρόβλημα, στην αρχή τα χάνει. Πανικοβάλλεται, αντιδρά σπασμωδικά και δυστυχώς τις περισσότερες φορές λανθασμένα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι λανθασμένες αυτές αντιδράσεις, έχουν και τα ανάλογα κακά αποτελέσματα. (χρειάζεται να αναφερθώ στο δράση/αντίδραση και άλλα τέτοια φανταστικά ρητά?).

Δυστυχώς, δεν μπορείς να βγάλεις μια οδηγία, για την σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων, μιας και ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.
Άρα μοναδικά θα αντιδράσει.

Πρακτικά όμως, πιστεύω πως όταν προκύπτει ένα πρόβλημα, πρέπει να παίρνουμε τον χρόνο μας, να το αναλύουμε και να το «σπάμε» σε μικρά, αντιμετωπίσιμα κομμάτια. Όταν καταφέρεις να βάλεις μια ταμπέλα πάνω τους, τότε μπορείς να δουλέψεις στην λύση.

Βήμα-βήμα.

Λοιπόν, σας πληροφορώ ότι το σημαντικότερο κομμάτι είναι να αποδεχθείς την ύπαρξη του προβλήματος. Κάτι που, ας μην κρυβόμαστε, οι περισσότεροι από εμάς αρνούμαστε να το κάνουμε πεισματικά. Αμέσως μετά μπαίνει η θέληση να το αντιμετωπίσεις. Εάν υπάρχει, προχωράς. Εάν δεν υπάρχει, ΟΟΟΟΛΟ το πρόβλημα το βάζεις στο κάτω-κάτω συρτάρι του κομοδίνου. (μέχρι να έχεις τα κότσια να το αντιμετωπίσεις)

Επειδή λοιπόν, ζούμε σε μια χώρα που ο «ωχαδερφισμός» κυριαρχεί, σας τσιγκλάω (μαζί και τον εαυτό μου) να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς. Όχι απαραίτητα με τον τρόπου που γράφω σε αυτές τις γραμμές, αλλά διαφορετικά από ότι κάνουμε μέχρι τώρα.

Εάν είστε από τους τυχερούς, που όλα τα αντιμετωπίζετε με επιτυχία χωρίς κόπο, θέλω να σας γνωρίσω από κοντά.
Να σας σταυροφιλήσω ρε αδερφέ.
Να με μάθετε μερικά πράγματα, μπας και βάλω τα θέματά μου, σε μία τάξη.

Σας φιλώ στην μουσούδα. Σήμερα βλέπετε, είμαι ομορφότερος από ποτέ, άρα τυχεροί είσαστε...
:)

-Lcfr.

18 comments:

Anonymous said...

exeis katanthsei ahdia psonara pou nomizeis oti eisai kai oraios
OUST

Anonymous said...

XAXAXA PES TA EPITELOUS

Lcfr said...

Το θέμα είναι ότι δεν το λέω εγώ αυτό...

Υπομονή πάντως...

-L.

Anonymous said...

ontws aytes tis malakies na mhn eleges...

Anonymous said...

ap oti blepw "-Lcfr-"
grafei katw apo to "arthro"(se polla eisagwgika)
poios ta leei loipn o mpatmpas mou?

Anonymous said...

MPOREI NA TOY TO EIPE KANENA MPAZO OTI EINAI KOYKLOS(LOOOL) KAI PHRAN TA MYALA TOY AERA

Lcfr said...

Ο Batman τα λέει!

-L.

Anonymous said...

ο lcfr δεν είναι απλά κούκλος!
Είναι ΘΕΟΣ!
Σε αντίθεση με σας που είσαστε κομπλεξικοί,"μικροί" και "άσχημη"!!!!
Μεταβολή λοιπόν και ο Θεός μαζί σας!!!!!!
Ααααα και να ξέρετε ότι τα πικρόχολα σχόλια σας μας κάνουν να τον λατρεύουμε ακόμα περισσότερο
τον lcfr και το blog του!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Η ζωή η ίδια από την γένεση ξεκινά με προβλήματα, όπως της επιβίωσης, της αυτοσυγκράτησης στα όποια πάθη, των δύσκολων θέλω, της όποιας καταξίωσης για τον καθένα, το βέβαιο για όλους είναι ότι μια κάποια στιγμή θα φύγουμε από εδώ, το δε σημαντικότερο είναι να κατανοήσουμε ότι δεν χρειάζεται να γεμίσουμε τον επίγειο ντορβά μας αλλά κάποιον άλλο…
Τα λάθη στην διαδρομή είναι αναπόφευκτα, γιατί είναι ‘πείρα’, ένα κερί που όσο λιώνει και μας γερνά, άλλο τόσο γράφει την ίδια την ζωή στο ημερολόγιο των επιλογών μας.
Ο εγκέφαλος δρα κατά βούληση και η συνείδηση που είναι αλάνθαστος Θεός εφόσον κατοικεί μέσα μας, μας επιτρέπει να αντιδράσουμε ή να παύσουμε. Το ζήτημα είναι να αντιδράσω στο ερέθισμα του κάθε προβλήματος και να αδικήσω περισσότερο το εγώ μου και όσο δυνατό λιγότερο τους άλλους, έτσι θα μπορεί και πάλι να έχω κάνει λάθος, όχι όμως τόσο εις βάρος των άλλων, αλλά του εαυτού μου. Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε τα μέσα μας, και αντί για κομοδίνα στοίβαξης , να βάλουμε ξυπνητήρια αφύπνισης;
Όσο καλλιεργώ το μυαλό μου δεν υποφέρω από πνευματικό υποσιτισμό, και όσο λιγότερο αγαπώ τον εαυτό μου, τόσο περισσότερο αφήνω χώρο, χρόνο και δίκιο για τους άλλους, άρα τόσο λιγότερα λάθη θα γράψω στο τεφτέρι μου, τόσο περισσότερο θα εξελιχθώ σαν άνθρωπος και άλλες τόσες φορές θα υπερβώ το μάταιο εγώ μου…
Η κάθαρση του μέσα μου γίνεται μόνο με αυτοκριτική…
Το πρόβλημα από μόνο του είναι εκεί και έχει την ταμπέλα του ονόματός του, γιατί ήδη μπροστά σου βρέθηκε και είναι για εσένα, τώρα το πώς θα το βαπτίσεις είναι άλλο…, πάντως δεν είναι φορτωτική για να το αθροίσεις , ούτε ρόλοι για να το ζυγίσεις, το πρόβλημα είναι το αντίβαρο της ζωής, χωρίς αυτό δεν θα ένιωθες την ύπαρξη σου, ούτε την αντοχή της δύναμης σου, σε φτάνει στα όρια που δεν ξέρεις για εσένα και που ακόμα και αν του δόσεις λάθος λύση θα σταθεί πίσω σου για να το θυμάσαι και να μην το να ξαναβαφτίσεις με το ίδιο όνομα.
Στην ουσία το θέμα δεν είναι πόσα λάθη θα κάνουμε αλλά πόσες φορές θα επαναλάβουμε το ίδιο…, αυτό δηλαδή που ενώ το κάνουμε και μας εξιτάρει αλλά την ίδια ώρα το βαφτίζαμε λάθος λύση στο πρόβλημα μας…

Anonymous said...

δε ξερω για τη μουσουδα του,οσον αφορα τα γραφομενα του παντως,εγω μολις ειδα οτι πανω δεξια στη σελιδα υπαρχει ενα "X"!στανταρ θα το βλεπετε κ εσεις!πατηστε το,its free!ειναι πιο ευκολο απο το να διαβαζετε τα αρθρα μονο κ μονο για να κανετε κακεντρεχη σχολια!

bppf

Lcfr said...

...ή πάνω αριστερά εάν έχεις Mac. (friendly note)

Haters gonna NV.
Is all they can do.

-L.

Anonymous said...

δεν ξερω που ειναι στο mac,αλλα δε γεννηθηκα να δινω καθε πιθανη λυση σε ανεγκεφαλους!ας κανουν κ κατι μονοι τους...

Anonymous said...

oxi re file...EXEIS MAC????MIPWS EXEIS KAI IPHONE???MH MOU PEIS KAI IPAD???????????PES TO MAS ALLES 98239847 FORES NA SE (3ANA)YMNHSOYME!!!!(ας συνεχισω με ελληνικα αφου βλεπω και ραδια αρβυλα )
Οσο για σενα κοπελια (σλουρπ σλουρπ)οκ και το γλυψιμο εχει τα ορια του πνιγηκαμε!!!Και ναι ειμαι ασχημοςεχω μεγαλη μυτη και αυτια σε ενοχλουν οι ασχημοι???
Και επειδη το μυαλο σου μεχρι εκει φτανει θα εξηγησω οτι δεν εχω προβλημα με τα λεγομενα που ειτε συμφωνεις ειτε διαφωνεις.Εγω σχολιασα οπωςε και ο φιλος πιο πανω το γενονος του "ειμαι ομορφος" "κανω μονο παρεα με ομορφους ανθρωπους" εχω mac " "ειμαι φοβερος" και αλλα τετοια κομπλεξικα που γουσταρουν να ακουν τα 15 χρονα και μαλιστα στα 90΄
Τωρα αν θελετε να πατησω το "χ" ειτε αριστερα ειτε δεξια(μη μου πεις οτι εχεις mac!!??)

"Haters gonna NV.
Is all they can do."
"υπομονη" κτλ κτλ

οκ , αν προτιμας για
επισκεπτες/αναγνωστες που να "βελαζουν" ,να γλυφουν ,να συμφωνουν και να λενε ολο "ναι" οκ προβλημα σου ...
that's all folks ;-)

ps.Εκτιμησα το γεγονος οτι δεν εσβησες τα σχολια ;-)
ps2. "σλουρπ σλουρπ" κοπελια πες και αλλα τετοια μηπως και σε παει για κανα καφε!!(ασχημοι με "οι"
οχι "η"
("friendly note")

Anonymous said...

Εεεεεεεεεε ρε ''προβληματα'' που χει ο κοσμος....
(13 σχολια και μονο 1 εχει να κανει με το αρθρο...)

Anonymous said...

εγώ είμαι η κοπελιά κ θα σου πω το εξής:
Θα έπαιρνα πολύ σοβαρά υπόψην τα λόγια σου εάν όλα αυτά τα έγραφες επώνυμα και όχι ανώνυμα!Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους άσχημους ανθρώπους.Η εσωτερική ασχήμια με ενοχλεί και αυτό ακριβώς εννοούσα.Για αυτό και τα (")
Αυτό ακριβώς εννοεί κ ο lcfr,μιάς και τον ξέρω τόοοοοσα χρόνια και έχουμε βγεί τόοοοσες φορές για καφέ.
Και ειλικρινά δέχομαι κ σέβομαι τ'ότι μπορεί να διαφωνείς με όλα αυτά που γράφει.Δεν δέχομαι όμως τους τρόπους σου κ την προσωπική επίθεση που του κάνεις.
Και στο κάτω-κάτω έαν κάτι δεν σου αρέσει,δεν το διάβάζεις!

p.s(1)ζητώ συγγνώμη για το ορθογραφικό λάθος αν κ για δικούς μου λόγους το έγραψα έτσι.
p.s (2)ζητώ συγγνώμη κ από σένα κύριε"πικρόχολε"για τα επίθετα μου μιάς και δεν σε ξέρω κ μπορεί να είσαι αξιόλογος άνθρωπός.Καλοδεχούμενη η άποψη σου απλά κοίταξε λίγο τους τρόπους σου.
Ειδικά απέναντι σε κάποιον που με αυτά που γράφει καθημερινά σε αυτο το μπλογκ δεν σε προσβάλει κ δεν σε θίγει προσωπικά.

Anonymous said...

Αν και εμενα προσωπικα θα με "χαλουσε" αυτη η "υπερασπιση" ως αλλος κουγιας, ΘΑ ΠΩ..οκ no hard feelings!!και σορυ και απο μενα για τους τροπους μου...
Ευχομαι παντως να εχεις/εχετε καταλαβει ποιο "συγκεκριμενο"(bold, italic) γεγονος ηθελα να σχολιασω και ειμαι σιγουρος/η
;-)
οτι το'χεις καταλαβει και συμφωνεις!!(εστω και βαθεια μεσα σου!)
Οσο για την ανωνυμια πιστεψε με καλυτερα ετσι!!
see u!!!!!

ps(1)"πικροχολος/η" αλλα παντα ευστοχος/η

εις το επανιδείν....

Anonymous said...

Δική μου η πρωτοβουλία να σχολιάσω τα όσα έγραψες και πίστεψε με δεν είναι υπεράσπιση προς τον lcfr αλλά προς το δίκαιο.Τουλάχιστον αυτό που βλέπω εγώ δίκαιο.

εις το επανιδείν λοιπόν...
θα χαρώ να τα ξαναπούμε με όμορφους τρόπους σαν μια όμορφη παρέα και με οικοδεσπότη τον όμορφο lcfr!

Lcfr said...

Ίσως να έφτασε η στιγμή, να καταλάβετε (όλοι) ότι το κάθε ένα ξεχωριστό ΆΡΘΡΟ (χώρις "" αδερφέ μου) μερικές φορές (όχι πολλές είναι η αλήθεια) χαρακτηρίζεται απο χιουμοριστική διάθεση.

Δεν κρύβω, ότι το "πόσο όμορφος είμαι" το λέω και στην ζωή εκεί έξω. (μέχρι και ο Mephisto γκρινίαζει για αυτό)

Επίσης, ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβουμε ΟΛΟΙ, ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση, να αρέσω (εγώ ή ο τρόπος που γράφω) ΣΕ ΌΛΟΥΣ.

Δεν είμαι εδω, για να βγάλω "γκομενα" ούτε για να το παίξω κάτι που στην τελική δεν είμαι.

Είμαι εδώ, γιατί μου αρέσει να είμαι εδω. Για τους δικούς μου λόγους. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους που είχα και πριν 1,5 χρόνο, όταν δηλαδή άνοιξα αυτό εδω το blog.

"I'm here, because I'm here" που λένε οι Katatonia.

-L.
ps. Σχόλια, άρθρα και αντιδράσεις (likes/don'tLines) δεν διαγραφώ ΠΟΤΕ. Όλα αυτά, τα έχω εκεί για κάποιους λόγους, που μπορείτε να καταλάβετε όλοι σας.