Friday, February 18, 2011

Rich And Empty

Φαντάζομαι, πως κατά την διάρκεια της ζωής σας, θα έχετε πέσει πάνω στην κατηγορία των ανθρώπων που βάζουν τα υλικά αγαθά πάνω από όλα. Πάνω από τα συναισθήματα, την ευτυχία και φυσικά πάνω από την πραγματική αξία της ζωής.

Για να προλάβω όσους από εσάς πείτε πως "τα υλικά αγαθά, μερικές φορές κουβαλάνε και την ευτυχία", θα σας πω ότι σας λυπάμαι πραγματικά. Δεν με θεωρώ ικανό να λέω ότι λυπάμαι κάποιον, άλλα πραγματικά στεναχωριέμαι όταν βλέπω γύρω μου, νέους ανθρώπους να σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στο συναίσθημα που νιώθουν (ή νομίζουν ότι μπορεί να νιώσουν) και να στρέφονται με εφηβική λαγνεία προικοθήρα, στο εξοχικό ή στην κληρονομιά του συντρόφου τους.

Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί. Αυτοί που επενδύουν, επιλέγοντας με βάση το χρήμα και τα οφέλει που θα έχουν για μια πλούσια αλλά γκρι ζωή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Όπως ακριβώς είναι και οι ίδιοι.

Β' διαλογής.

Εύχομαι πραγματικά, αυτή η στάση ζωής να αποδίδει για μερικούς. Απλά είμαι υποχρεωμένος, να θυμίσω κάτι που η ζωή τελευταία μας έχει κάνει να ξεχάσουμε: Τα υλικά φεύγουν από την μια στιγμή στην άλλη. Τα συναισθήματα (εάν είσαι ικανός να τα νιώσεις) μένουν για μια ζωή. Δεν σου βάζουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι, αλλά χίλιες φορές πεινασμένος και αγαπημένος, παρά βολεμένος, φτηνός, και αδιάφορος.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ!
Ζήτω η προικοθηρία!!!
Ζήτω!

Σας λυπάμαι.
Αλήθεια.
-Lcfr.
Ps. On another note, για δείτε την φωτογραφία δίπλα που έβγαλα σήμερα, καθώς επέστρεφα στο σπίτι μου και θα καταλάβετε ότι όταν λέω πως φέτος είμαι τυχερός, δεν το λέω τυχαία. Θυμάστε το κέρμα που αγνόησα στο Χαϊδάρι? (βλέπε ΕΔΩ) Το βρήκα σήμερα σε άλλη περιοχή. Γλυτώσαμε αδέρφιαααα!
Ps2. Επειδή σήμερα είχα οίστρο και εάν δω την απαραίτητη ανταπόκριση σε αυτό, ίσως ανεβάσω και δεύτερο "τσουχτερό" αρθράκι σήμερα. Αλλιώς, αύριο Σάββατο...
Ps3. Σας σκέφτομαι και μου λείπεται δυσβάσταχτα.

7 comments:

Victor said...

χαιρομαι που αντιληφθηκες οτι δν αξιζε το κερμα του χαιδαριου... εξ αλλου ενα κερμα ηταν μωρε....σιγα το πραγμα... εφ οσον αξιζεις οπωε μας λες, θα βρεις συντομα κατι μεγαλυτερο!!!!

Lcfr said...

That's the spirit!

-Lcfr.
Ps. Φυσικά, για το κέρμα του Χαϊδαρίου, μπορεί να μιλούσα και μεταφορικά, αλλά δεν παίζει ρόλο...

Victor said...

ο,τι και να ηταν σκεψου οτι μπορει τωρα να το εχει καποιος που το εχει περισσοτερη αναγκη απο εσενα......

Lcfr said...

Λυπάμαι που το λέω φίλε Victor, αλλά σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει (δυστυχώς) μεζούρα.

Το κέρμα αυτό άνηκε αλλού. Από κάποια τσέπη έπεσε. Ή το άφησαν να πέσει.

Ανάγκη προφανώς το έχω περισσότερο εγώ, μιας και δεν το έχω. Και θα πρέπει να περνάω χωρίς αυτό.

Ποτέ δεν το είχα, ενώ θα ήθελα τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

-Lcfr.

Victor said...

αν το ειχες αναγκη θα το ειχες τωρα μαζι σου...στο πορτοφολι σου! ή σε καποιο σημειο φυλαγμενο με προσοχη! δν το ειχες λοιπον αναγκη, πιστεψε με...

Lcfr said...

Εάν είχα την ευκαιρία, θα μπορούσα να κάνω τα πάντα για αυτό.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Δεν αστειεύομαι.

-L.

Anonymous said...

spanio???