Wednesday, July 27, 2011

Digital Times

Τις προάλλες, σε μια βραδινή μου έξοδο, είχα μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον πλέον γνωστό σας Mephisto, για τις digital εποχές που σιγά-σιγά βιώνουμε. Φυσικά διαφωνήσαμε, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα, αλλά καταφέραμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα. Read on...

Είμαι της άποψης ότι η digital και η "άυλη" μορφή των πραγμάτων που μπορούμε πλέον να προμηθευτούμε μέσα από το Internet, είναι ιδιαιτέρως θετική, μιας και θεωρώ ότι είναι η εξέλιξη των πραγμάτων.

The next big step που απλά πρέπει να δεχθείς.

Σκεφτείτε... Η μουσική πλέον είναι σε μορφή mp3. Παντού! Την κατεβάζεις στον υπολογιστή σου και αυτό ήταν. Ούτε CD, ούτε πλαστικά κουτάκια με booklets. Τα comics, τα βιβλία και οι εφημερίδες, πλησιάζουν πλέον, στην ίδια κατάσταση με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς.

Όλο αυτό, διευκολύνει την εξάπλωσή των (παράνομα ή νόμιμα) και φυσικά στην μεταφορά τους. Αλλιώς είναι, να έχω 200-250 comics και 40 μουσικούς δίσκους στο iPad μου, ανά πάσα στιγμή και αλλιώς να πρέπει να γεμίσω ένα ολόκληρο αυτοκίνητο, εάν θέλω να τα μεταφέρω στην φυσική τους μορφή.

Σίγουρα, αυτή η digital-οποίηση, σου στερεί την "αποζημίωση" του να κρατάς κάτι που έχεις πληρώσει, στα δυο σου χέρια. Για παράδειγμα, να ξεφυλλίζεις το βιβλιαράκι που συνοδεύει το CD, ή την αίσθηση του να γυρίζεις τις σελίδες του βιβλίου με την συνοδεία της μυρωδιάς του φρέσκου χαρτιού.

Όμως όλα αυτά θυσιάζονται. Και καλώς κάνουν, μιας και οι συνήθειες δεν πρέπει να κρατούν για πάντα. Η digital εξέλιξη είναι αναπόφευκτη και επιτρέψτε μου να προσθέσω, πως είναι πολύ συναρπαστική. Να είστε σίγουροι αδέρφια μου, πως οι τελευταίες γενιές που είναι ακόμα προσκολλημένες στα παραδοσιακά, θα μας χαιρετήσουν και αυτές με την σειρά τους είτε το θέλουν είτε όχι.

Το CD πέθανε (όπως άλλωστε και το βινύλιο πριν κάποια χρόνια)
Το χαρτί είναι σε ημιθανή κατάσταση.
Θα ακολουθήσουν την ίδια μοίρα κι άλλα (cinema κτλ)

Live the revolution.
Embrace the digital era.

-Lcfr.

1 comment:

Anonymous said...

wraios,mono pou den mas egrapses ta epixeirimata tou filou sou
VLAKA

Dimitris